Prosecco Spumante (donker glas)

11.45

Druif is 100% Glera en is biologisch.

Terwijl de vorige prosecco een Frizzante was, is dit een Spumante.  Snel te herkennen aan de champagnekurk. Deze wijn heeft dus meer druk in de fles en dus meer bubbletjes.

Een fijne en harmonieuse prosecco.

Prosecco frizzante en spumanteVerschil in druk en perlage

Binnen prosecco kun je kiezen voor een sterke bubbel (spumante) of een minder sterke (frizzante). De spumante is het paradepaardje onder de prosecco’s, waar door de wijnmaker vaak de meeste aandacht aan wordt besteed. De frizzante is een simpelere wijn, die makkelijk te drinken is: toegankelijk, droog en licht.

Dit onderscheid wordt hoofdzakelijk bepaald door het verschil in de periode van tweede vergisting van een frizzante en spumante prosecco. Een prosecco frizzante ondergaat een korte tweede vergisting – minder dan één maand. Omdat de gist en de suiker maar een korte tijd hebben om met elkaar te reageren, ontstaat er minder CO2 dan bij een prosecco spumante. Hierdoor is de druk op de fles bij een prosecco frizzante minder dan 3 bar en is het perlage (de bubbel) lichter.

Een prosecco spumante krijgt minstens maand voor de tweede vergisting. Deze periode is vooral afhankelijk van de voorkeur van de producent, maar na een ruime maand kun je een druk bereiken van 5 bar. Deze druk is gebruikelijk voor een prosecco spumante, maar alles boven 3 bar is officieel al een spumante. Over het algemeen geldt dat hoe langer de tweede vergisting duurt, hoe fijnmaziger de bubbel wordt. De kunst is uiteindelijk om veel en minuscule belletjes te creëren voor een verfijnd mondgevoel.

Uitverkocht

Categorieën: ,

Beschrijving

Druif is 100% Glera en is biologisch.

Terwijl de vorige prosecco een Frizzante was, is dit een Spumante.  Snel te herkennen aan de champagnekurk. Deze wijn heeft dus meer druk in de fles en dus meer bubbletjes.

Een fijne en harmonieuse prosecco.

Prosecco frizzante en spumanteVerschil in druk en perlage

Binnen prosecco kun je kiezen voor een sterke bubbel (spumante) of een minder sterke (frizzante). De spumante is het paradepaardje onder de prosecco’s, waar door de wijnmaker vaak de meeste aandacht aan wordt besteed. De frizzante is een simpelere wijn, die makkelijk te drinken is: toegankelijk, droog en licht.

Dit onderscheid wordt hoofdzakelijk bepaald door het verschil in de periode van tweede vergisting van een frizzante en spumante prosecco. Een prosecco frizzante ondergaat een korte tweede vergisting – minder dan één maand. Omdat de gist en de suiker maar een korte tijd hebben om met elkaar te reageren, ontstaat er minder CO2 dan bij een prosecco spumante. Hierdoor is de druk op de fles bij een prosecco frizzante minder dan 3 bar en is het perlage (de bubbel) lichter.

Een prosecco spumante krijgt minstens maand voor de tweede vergisting. Deze periode is vooral afhankelijk van de voorkeur van de producent, maar na een ruime maand kun je een druk bereiken van 5 bar. Deze druk is gebruikelijk voor een prosecco spumante, maar alles boven 3 bar is officieel al een spumante. Over het algemeen geldt dat hoe langer de tweede vergisting duurt, hoe fijnmaziger de bubbel wordt. De kunst is uiteindelijk om veel en minuscule belletjes te creëren voor een verfijnd mondgevoel.